Κυριακή 11 Αυγούστου 2019


ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Ιδιωτική υπάλληλος-Ζωγράφος

Έχει εκλεγεί στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, πρώτη στο ψηφοδέλτιο του Φίλιππου Καμπούρη στο  Δήμο Κερατσινιού.
Τόπος καταγωγής Λαμία. 

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες πολλών ετών σε συλλόγους και σχολεία.
Επιμελείται σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις αφιλοκερδώς.

 Η φιλοσοφία Hellenic Creation by Κaterina Alexopoulou, ξεκίνησε όταν εργαζόταν στο Capitol στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκίνητου στην Βικτώρια. Είχε την τύχη να βρίσκεται  στο χώρο αυτό, όπου ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης ένας καταπληκτικός άνθρωπος έχει δημιουργήσει ένα μουσείο με αυτοκίνητα αντίκες. Τα αυτοκίνητα αυτά, που οι άλλοι πίστευαν ότι είναι για πέταμα ο  Θόδωρος Χαραγκιώνης τα επισκεύαζε  με σεβασμό,  δίνοντας τους την αρχική τους μορφή και τα εκθέτει στο μουσείο.

Αυτό ήταν ένα μάθημα και μέσα από την ανάγκη της για Ζωγραφική, δημιουργία και κατασκευή ειδών διακόσμησης βρήκε τον τρόπο να κατασκευάζει αντικείμενα διακόσμησης από παλιά  μεταχειρισμένα πράγματα, καθώς και  υλικά που βρίσκουμε στη φύση, στη θάλασσα, όπως ξύλα, πέτρες, άμμο, βότσαλα κλπ.
Η ίδια πιστεύει ότι για να κάνουμε τέχνη, δεν υπάρχει λόγος να τρέχουμε στα μαγαζιά, διοτι τα υλικά είναι άφθονα γύρω μας και δωρεάν. Μια παλιά μπουκάλα κρασιού μπορεί να γίνει φωτιστικό, μια βαλίτσα μπορεί να γίνει τραπεζάκι σαλονιού και πολλά ακόμα. Αγαπημένα αντικείμενα, με την κατάλληλη τεχνοτροπία μπορεί να τα έχουμε σαν διακοσμητικά  στο σπίτι μας.

Μπορείτε να βλέπετε τις δημιουργίες της στην Ιστοσελίδα: Hellenic Creations by Katerina Alexopoulou.[http://:]http://:hellenic-creations.eu/