Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΠΟΙΕΣ  ΠΑΡΟΧΕΣ  ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 29
19 Μαρτίου 2015
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4320
Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Άρθρο 1
Δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
1. Σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, παρέχεται για το έτος 2015 δωρεάν ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος για την κύρια κατοικία τους έως 300kwh μηνιαίως. Σε περιπτώσεις δικαιούχων των οποίων η παροχή είχε διακοπεί έως και την 31.1.2015 η παροχή επανασυνδέεται ατελώς και χωρίς καμία επιβάρυνση, οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται.
2. Η χρηματική αξία των παροχών της προηγούμενης παραγράφου δεν συνυπολογίζεται ως προς την πλήρωση προϋποθέσεων λήψης οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή  προνοιακού χαρακτήρα που χορηγείται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
3. Με σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας συμφωνούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της παραγράφου 1.
Άρθρο 2
Επίδομα ενοικίου για την εξασφάλιση στέγης
1. Χορηγείται επίδομα ενοικίου σε έως 30.000 άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και δεν έχουν δυνατότητα στέγασης σε ιδιόκτητο ακίνητο στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
2. Η παροχή αυτή αφορά νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις υφιστάμενων μισθώσεων με νέους όρους που συνάπτονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και θα χορηγείται απευθείας στον εκμισθωτή του μισθίου ακινήτου.Η παροχή χορηγείται για το έτος 2015 και δύναται να ανανεωθεί για το έτος 2016, εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες στο παρόν άρθρο προϋποθέσεις.
3. Το παρεχόμενο επίδομα ενοικίου δεν υπερβαίνει μηνιαίως τα εβδομήντα (70) ευρώ ανά άτομο και τα διακόσια είκοσι (220) ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια.
4. Για τη χορήγηση του επιδόματος του παρόντος άρθρου απαιτείται η προβλεπόμενη από τις οικείες διατάξεις του νόμου δήλωση και αποδοχή του μισθωτηρίου συμβολαίου, καθώς και η φορολογική ενημερότητα των εκμισθωτών.
5. Το ποσό της επιδότησης ενοικίου είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε οποιουδήποτε είδους κρατήσεις, δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται
στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού  χαρακτήρα.
Το ποσό της επιδότησης μπορεί να συμψηφίζεται με βεβαιωμένες και ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Άρθρο 3
Επιδότηση σίτισης
1. Χορηγείται για το έτος 2015 επιδότηση σίτισης σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
2. Για τη χορήγηση της επιδότησης σίτισης, λαμβάνεται υπ’ όψιν το σύνολο των εισοδημάτων των δικαιούχων, από κάθε πηγή. Στο εισόδημα δεν προσμετρώνται  έσοδα όπως, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, τα επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το Κράτος.
3. Η επιδότηση σίτισης παρέχεται με κουπόνια ή άλλον ηλεκτρονικό τρόπο για την προμήθεια ειδών σίτισης.



Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για anergoi fvtografies

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 709 ΘΕΣΕΩΝ
ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ 
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015.
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 544  6 Απριλίου 2015
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
 Αριθμ.ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./2/4958
Κατανομή προσωπικού σε εκτέλεση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, έτους 2015.
 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
 Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 2 και 3 και του άρθρου 11 παρ. 5 εδάφιο δεύτερο του Ν. 3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομική κρίσης» (ΦΕΚ 40/ Α΄/15−3−2010), όπως ισχύει και της παρ. 21 του άρθρου ενάτου του Ν. 4057/2012 (ΦΕΚ 54/Α΄/2012).
 2. Το Π.Δ. 24/27−1−2015 (ΦΕΚ 20/Α΄/2015) «Σύσταση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων».
3. Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 95 του Συντάγματος και του άρθρου 1 του Ν. 3068/2002, όπως ισχύει.
4. Την Υ95/20−2−2015 (ΦΕΚ 299/Β΄/2015) απόφαση «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γεώργιο Κατρούγκαλο».
 5. Την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/71/οικ.4573/1−3−2011 (ΦΕΚ 323/ Β΄/1−3−2011) κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού.
 6. Την ανάγκη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης του μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού και των λειτουργών του Δημοσίου που διορίζεται ή προσλαμβάνεται στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3812/2009.
7. Τα υπ’. αριθμ.  ΔΙΠΠ/Φ.2.9/36/οικ18345/27−6−2013 και ΔΙΠΠ/Φ.2.9/ 35/οικ.20477/19−7−2013 έγγραφα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Δια κυβέρνησης για τη συλλογή από όλους τους φορείς του δημοσίου των εκκρεμοτήτων διορισμών ή προσλήψεων α) κατόπιν της έκδοσης αμετακλήτων δικαστικών αποφάσεων και β) βάσει ειδικών διατάξεων και τα σχετικά απαντητικά έγγραφα από τους φορείς.


Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

  • Ο ΔΗΜΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ  ΣΚΥΛΙΑ ΝΟΜΟΣ 4235/2014 ΑΘΡΟ 49.
  • ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΑΣ ΔΩΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΗ 6 ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΕΧΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΓΕΛΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , ΠΟΔΗΛΑΤΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 15 ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ..Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ-Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΚΗ ΒΙΓΛΑΣ-Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ.ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΡΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ- ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.